Vi leverer flere løsninger for begynnende symbolbrukere og personer med behov for Alternativ og/eller supplerende kommunikasjon (ASK)

Kommuniser med Widgit Go

Et kommunikasjonshjelpemiddel levert av NorMedia

Symbol Startpakke

En ferdiglaget bildekort pakke - super for begynnende symbolbrukere!

InPrint3

Det beste verktøyet for å lage symbolisert materiale

Symbol Startpakke med Widgit Symboler

Symbol Startpakke er en kom-i-gang produkt som skal gjøre det lettere å komme i gang med symbol kommunikasjon hos personer som har behov for alternativ og/eller supplerende kommunikasjon (ASK) eller den kan være til hjelp for personer som trenger å trene på ord/vokabular.  Symbol Startpakke er utviklet med tanke på hvilke grunnleggende ord bruker trenger i vokabularet sitt og er bygget opp med temaer fra dagliglivet.

Symbol startpakke er ferdige bildekort i 5x5 cm størrelse med borrelås på baksiden, det følger med eksempel-plansjer og samtalematte og setningsholder i borrelåsmateriale som gjør det lett å komme i gang med å bruke kortene.  Produktet er laget med programmet InPrint 3 - hvis en ønsker å lage flere bildekort selv må en ha lisens på programmet.

Les mer om Symbol startpakke med Widgit Symboler her.


Snakkebok - med Widgit Symboler

Widgit Snakkebok er en ferdig trykket kommunikasjonsbok med symboler rettet mot kommunikasjon. Boka er på 67 sider og kan leveres i A5 og A4 format, i tillegg følger det med redigerbare filer som kan åpnes i programmet InPrint 3 (følger ikke med) og tilpasses etter eget behov. Boka er bygget opp med setningsstartere på venstre siden og ulike temaer på den høyre siden. Boka har også laget med fanekort slik at det er lett å bla seg til riktig side.

Les mer om Kommunikasjonsboka her.

InPrint3 er det beste verktøyet for å lage symboliserte ressurser!

InPrint 3 er et nytt og moderne layoutprogram som lar deg lage symboliserte ressurser for utskrift.  Du lager enkelt tavler og symbolisert materiale fra maler eller lag dine egne oppsett. Symbolene kommer automatisk når du skriver, det er over 15.000 Widgit symboler tilgjengelig.

Lag og skriv ut dagsplaner, tematavler, bildekort, bøker, kommunikasjonsoppsett og mye mer.

Les mer om InPrint 3 her.

SymWriter 2

SymWriter kan være et flott kommunikasjonsprogram for ASK-brukere. Du kan lage miljøer rettet mot kommunikasjon, disse vil fungere som dynamiske kommunikasjonstavler. Du kan tilpasse oppsettet til brukerens behov. SymWriter innholder over 15.000 symboler og du får i tillegg bøyningsformer. 

SymWriter fungerer på PC og alle nettbrett som kjører Windows. 

Les mer om SymWriter her.

Kommunikasjonshjelpemidler for ASK

Alle produktene vi tilbyr innenfor ASK dekker forskjellige behov, og ut fra ens behov må det vurders hvilke av kommunikasjonehjelpemidlene som egner seg best. Som oftest er en kombinasjon av et eller flere produkter for utskrift og produkter for aktiv kommunikasjon nødvendig for å dekke behovet.

Produktene gir alle som har behov for et alternativ til tale eller språkforståelse muligheten til å delta. ASK kommunikasjonshjelpemidler kan også hjelpe språkforståelse og kommunikasjon hos mennesker med norsk som andrespråk. SymWriter har mulighet for bryterstyring, dersom det er motoriske behov som begrenser skriveevnen. Produktene er prisforhandlet med NAV Hjelpemiddelsentral og kan søkes på som hjelpemidler.

Symbolene

Symbolene i våre produkter er Widgit Symboler. Under ser du noen eksempler på hvordan Widgit Symbolene ser ut. 

Utover våre produkter brukes symbolene i mange læremidler. Blant annet fra forlagene Cappelen, Aschehoug, Gyldendal, Tell Forlag og i digitale hjelpemidler som TV2 Skole, Nyheter i Bilder og Kaleido. Widgit Symbolene er i dag de mest brukte i Europa. Dersom man ikke har et læremiddel som allerede har symboler, er det lett å tilpasse undervisningsmateriale i InPrint eller i SymWriter.

Jeg kan
forstå
tekst
ved hjelp av
symboler.
ASK
er
viktig
for
alle
mennesker.