Dette problemet kan oppstå når Widgit Go NO er oppdatert til versjon 5.0.5 eller nyere.

Talesyntesene fra Acapela Bente/Olav/Kari har fått nytt filformat og må derfor oppdateres.


Dette krever at iPaden er koblet til nett. Du må også ha tilgang på ditt Apple-ID og passordet til ditt Apple-ID. 

Sørg for at iPad-en er oppdatert til nyeste iOS - dette gjøres under iPadens innstillinger (Innstillinger/Generelt/oppdatering) Se mer i Apples egen guide her: https://support.apple.com/no-no/HT204204


Følg så disse stegene i Widgit Go

 1. Åpne Widgit Go - Stå på startsiden/hylla og trykk på "rediger" oppe til høyre.

  Trykk så på Ekstra innhold som du finner på siste side. Bla eventuelt med pil til høyre (nederst til høyre), om du ser en pil der.

   

 2. Trykk på "Kjøp stemmer"

 3. Inne på "Kjøp stemmer" får du opp det følgende, eller noe lignende

  Hvis det står "Gratis oppdatering" betyr det at dere eide stemmen tidligere og den kan lastes ned på nytt uten kostnad. Stemmene Elias og Emilie er nye barnestemmer, og er derfor ikke gratis oppdateringer.

 4. Last ned oppdateringen på de eller den stemmen du hadde - dette gjøres ved å trykke på stemmen og "kjøpe" den - så sant det står gratis oppdatering er det ingen kostnad forbudet med kjøpet. 

  Dette må gjøres for hver av stemmene. 

  Du må la hver stemme få tid til å laste seg ned før du kjøper den neste. Det vil gå en blå bar nede langs linja som sier at stemmen laster ned og når den er borte er nedlastningen gjennomført.

 5. Nå er talesyntesene på plass igjen og Widgit Go kan brukes som normalt igjen.

Grunnen til at det må gjøres på denne måten er Acapela (produsenten av stemmene) har endret stemmene sine til et nytt filformat og de må derfor lastes inn på nytt.